Weekend i Stockholm

28 oktober 2019
admin

Är du på jakt efter en härlig destination för en weekendresa? Varför inte besöka vår älskade huvudstad Stockholm? Här finns verkligen allt och lite till! Vad sägs om att strosa runt i gamla stan, gå på skansen eller bara njuta av folkvimlet? Valet är helt och hållet ditt! Står shopping, kultur och caféliv högt på önskelistan? Då rekommenderas ett besök i Vasastan. Vasastan är en mysig stadsdel med små unika vintagebutiker, klädbutiker och cafeér. För dig som vill utforska kulturlivet finns här också flera konstmuseum som är väl värda ett besök. Vad sägs om Strindbergsmuseet Blå Tornet? Eller Carl Eldhs Ateljémuseum? 

 

Mysiga restauranger 

Skulle det vara så att all shopping och kultur gör dig hungrig? Då kan du alltid hitta en mysig liten restaurang i Vasastan som passar dig. Här trängs nämligen alltifrån lokala aktörer och anrika restauranger till internationella fusion-inslag. Är du sugen på antipasti? Bruschetta? Eller kanske pasta? Då rekommenderas ett besök på den italienska restaurangen Döden i grytan, som ligger på Norrtullsgatan. Här kan du njuta av italiensk mat av högsta kvalitet, med fokus på klassiska rätter från Rom. Skulle du vara sugen på ett glas vin till maten finns här också ett stort urval av italienska viner att välja bland. 

 

 

Stockholms nattliv

Efter en dag med shopping, kultur och god mat är det dags att ge sig ut i nattlivet. Stockholm har många nattklubbar att välja mellan. Oavsett om du föredrar nytt och hippt eller gamla godingar kan du vara säker på att du hittar en nattklubb som faller dig i smaken. Har du åldern inne, är beredd att betala inträde och kommer dit hyfsat välklädd bör det inte vara några större problem att komma in! Det kan dock vara bra att veta att många klubbar använder sig av gästlistor. Ett tips är att kontakta klubben innan, så du slipper bli besviken!

Fler nyheter