Värdet av vardagens goda

14 april 2020
Mikael_Barani

Aldrig förr har det väl varit så viktigt att faktiskt unna sig lite gott i vardagen. När världen har satts i gungning på grund av en osynlig aktör – det så kallade coronaviruset – är det viktigt att faktiskt ha is i magen och se till vad som händer.

Visst, vi ska inte ta några onödiga risker i dessa tider. Även om de allra flesta ser ut att klara sig utan att ens märka av viruset så finns det ändå många bland oss som till och med risker att få sätta livet till. Därför, av hänsyn till varandra, bör vi minimera onödiga kontakter.
Samtidigt så väntar det en värld efter att vi har tagit oss igenom detta. Den svåra sanningen är att vi skapar denna värld just nu. Låter vi till exempel alla mindre aktörer och småföretag svälta ihjäl nu så kommer de inte att finnas kvar efteråt. Alla som någon gång har drivit eget vet också hur svårt det ofta är att komma igång. 
Det tar tid att bygga upp momentum, även om man är känd sedan tidigare.

Så därför är det viktigt att bli kommer ihåg våra lokala aktörer och ser till att handla från dem – vilket också innebär att vi unnar oss av det där fina i livet.
Många restauranger börjar med hemleveranser i dessa tider och kan ställa maten utanför dörren. Dessutom går det såklart fortfarande bra att snabbt besöka din restaurang i Tyresö och bara snabbt plocka upp maten.
Väl hemma så är det bara att packa upp den där pizzakartongen och njuta av det goda som du just har fått.

Det är viktigt att vi alla stöttar varandra i dessa svåra tider. Som tur är så har vi människor gång på gång genom historien visat att det är när det är som tuffast som vi finns till för varandra.
Vi kommer att ta oss igenom även detta – stärka av upplevelsen.

 

Fler nyheter