Tandläkare med modern klinik i Järfälla

28 november 2021
william_eriksson

editorial

De flesta vet att man regelbundet bör gå till tandläkaren, men ändå väntar vissa tills dess att de upplever problem eller smärta i någon tand. Då krävs det ofta mycket större och mer kostsamma behandlingar för att komma tillrätta med problemen. I värsta fall går inte heller tanden att rädda och man måste i stället ersätta den med en konstgjord. Huvudsyftet med regelbundna besök hos tandläkaren är att upptäcka tandproblemen i tid, eftersom de då är mycket lättare att åtgärda.

För att göra det så enkelt som möjligt att hinna med besöken hos tandläkaren kan man välja en tandläkare i närheten av där man bor, eller inte alltför långt bort och dit man enkelt kan ta sig kommunalt med tunnelbana eller buss. Men det finns också vissa fördelar med att välja en modern klinik med den senaste tekniken och utrustningen. Detta då ny teknik många gånger gör att behandlingar går snabbare, men också är mer skonsamma

image

Så ofta måste barn och vuxna gå till tandläkaren

Både barn och vuxna behöver regelbundet gå till tandläkaren. För barn med normal tandstatus brukar det räcka med vartannat år, medan vuxna kan klarar sig med vart tredje år. Men har man problem med tänderna eller genomgår någon typ av behandling som exempelvis tandreglering, måste man gå oftare. Vuxna personer kan också mellan tandläkarbesöken behöva gå till en tandhygienist för att ta bort tandsten.

Är man en hel familj kan man underlätta för sig genom att välja en tandläkare dit alla i familjen kan gå. Det finns exempelvis en tandläkare i Järfälla som erbjuder allmäntandvård för både barn och vuxna. Men ibland är man också i behov av någon särskild behandling som tandreglering, implantat, tandblekning med mera. Då kan det vara bra att först kolla runt på de olika klinikernas hemsidor för att se vilka olika behandlingar som de erbjuder.

Fler nyheter