Tandhygienist vid Odenplan får stopp på blödande tandkött

27 juni 2022
patrick_pettersson

editorial

Räcker det inte med att gå till tandläkaren? Nej, inte alls. Där får du nämligen inte lära dig särskilt mycket om hur du egentligen borde göra rent dina tänder. En tandläkare undersöker dina tänder på jakt efter saker att åtgärda. Sedan åtgärdas de. Men du kan faktiskt behöva en hel del hjälp med egenvården också.

Det får du hos en tandhygienist som till exempel https://www.tandlakare-adenjangenstal.se/behandlingarProduct. En tandhygienist vid Odenplan är perfekt för dig som bor i Vasastan. Det kan nämligen ta lite tid att gå till tandhygienisten, faktiskt längre än när du är hos tandläkaren. För det där med egenvård och tänder är ett outtömligt ämne.

 

Du slarvar sannolikt med tänderna – som de flesta andra

Kanske tror du själv att du borstar tänderna ordentligt. Och använder tandtråd på rätt sätt. Det gör du sannolikt inte. Det är nämligen inte så många som gör det. I alla fall är det vad en tandhygienist skulle säga om han eller hon blev tillfrågad.

Tandborsten ska nämligen runt alla sidor på alla tänder. (Svårare än du tror.) Och tandtråden ska långt ned i tandköttet. Och slarvar du, så märks det. Anledningen till att du blöder i tandköttet när du drar tandtråden ordentligt är inte att du gör fel just nu – det är att du gjort fel tidigare.

 

Tandhygienist odenplan

 

Inflammerat tandkött blöder

Fortsätt att göra precis som din tandhygienist hos tandlakare-adenjangenstal.se/behandlingarProduct har sagt åt dig. Tandtråd minst en gång om dagen, och så långt ned i tandköttet som du kan komma. Först kommer det som sagt att blöda. Riktigt ordentligt, i vissa fall.

Men efter några dagar kommer du märka att det inte gör det längre. Och det är först då som du kan känna dig nöjd med dig själv. För nu har du fått stopp på inflammationen som pågick i ditt tandkött. Det är nämligen därför det blöder när du drar tandtråden. Inte för att du gör för hårt eller går för långt ned. 

Fler nyheter