Tänder som passar dig med 3shape

22 juni 2022
patrick_pettersson

Det finns många olika anledningar till att skaffa en tandprotes, en del behöver det av medicinska skäl och andra väljer det av kosmetiska orsaker. Vilken anledning du än har till att förändra och förbättra dina tänder och din munhälsa vill du såklart att det ska bli bra och se naturligt ut. 

Hur just dina tänder ser ut med form, färg och storlek är helt individuellt för dig och det finns inte någon allmän lösning som passar för alla. För att få till en protes som passar just dig och dina behov behöver man göra en avgjutning av tänderna.

 

Snabbt och enkelt digitalt

Tidigare har det varit en lång och tråkig och framförallt kladdig process att skaffa fram en avgjutning av en patients tänder och den har heller inte varit så exakt som man skulle kunna önska. Med en digital avgjutning med hjälp av 3shape går det betydligt snabbare och du får ett mer exakt avtryck med mycket mindre obehag för dig som patient

Det går fort att skanna tänderna digitalt och avtrycket skickas elektroniskt istället för med ordinarie post. Detta gör att tandprotesen kan framställas medan du fortfarande är inne hos tandläkaren och de långa väntetiderna är ett minne blott.

 

3shape

 

Bekvämt och naturligt

Med 3shape kan du få en exakt avgjutning av tänderna och skapa en naturlig protes där färg och form smälter perfekt in bland dina övriga tänder. Behövs en helprotes kan en digital skanning hjälpa till med exakt passform för att undvika skav och annat obehag och du kan känna dig bekväm med dina nya tänder. 

Tekniken skapar inte bara en naturlig och vacker tandrad utan är också praktisk och den formas på ett sådant sätt att den är lätt att hålla ren och fräsch. Håller din tandläkare fortfarande på med det gamla sättet så är det helt okej att byta klinik för att få del av den nya tekniken och dess fördelar. 

Fler nyheter