Ta hand om dina tänder

13 mars 2020
patrick_pettersson

För att slippa få problem med dina tänder så är det viktigt att du tar hand om dem, för annars kan du drabbas av hål eller infektioner i tandköttet. Och till följd av en dålig munhälsa så kan du tyvärr tillslut tappa tänder och det kan bli mycket besvärligt. Så följ istället tandläkarens rekommendationer om att borsta tänderna morgon och kväll samt att använda tandtråd. Om du tycker det är jobbigt med tandtråd så kan du istället prova plackers som är mycket smidiga att använda. Och skölj gärna munnen med ett munskölj varje dag för extra skydd mot karies och plack.

 

Besök hos tandläkaren

Förutom att ta hand om dina tänder där hemma i badrummet så bör du också uppsöka din tandläkare med jämna mellanrum. Vid ett besök så kommer du få en kontroll för att se så att allt står rätt till med dina tänder och din mun. Du får också spendera en stund hos tandhygienisten som ser till att ta bort eventuell plack och karies. Detta gör att du kommer att känna dig riktigt fräsch i munnen. För dig som känner att det vore dags för ett besök så har du Tandläkare i Östermalm som kan fräscha till dina tänder.

 

 

Mer än ett vanligt tandläkarbesök

Hos din tandläkare kan du få fler olika behandlingar, alltifrån en tandblekning till tandimplantat. Ett tandimplantat gör att du får tillbaka de tänder som du tappat och du kommer att kunna le brett igen utan problem. Med ett tandimplantat kommer du också ha betydligt lättare att äta mat och du kan njuta av en måltid som du gjorde förr. Du som gnisslar tänder kan även få hjälp med det hos din tandläkare. Det finns mycket du kan fixa till hos tandläkaren och det kan innebära en stor skillnad för dig i det dagliga livet.

Fler nyheter