Skydd för ömma bröstvårtor

17 april 2020
patrick_pettersson

Vid amning kan bröstvårtor lätt bli såriga och ömma. Att större delen av dygnet ha en liten minimänniska som suger på dem kan lätt göra dem irriterade och skapa smärta. Men det finns faktiskt skydd för de ömmande bröstvårtorna, som gör att de får vila och läka. Skadade eller såriga bröstvårtor får återhämta sig genom att man använder Bröstvårtsskydd, luft tillåts att cirkulera kring dem så att de håller sig torra. Eftersom bebisar vill amma mycket och ofta så är bröstvårtorna till stor del blöta. Därför är dessa skydd ett bra komplement när man vill hålla dem torra och skyddade en stund. 

 

Kombinera med bröstvärmare

Om man behöver använda dessa bröstvårtsskydd men också behöver använda sig av värmare för brösten, så går dessa två att kombinera. De bibehåller mammans naturliga kroppstemperatur oavsett om hon befinner sig inomhus eller utomhus. Så det går faktiskt att värma brösten samtidigt som man luftar dem, smart eller hur? 

Många kvinnor upplever smärta i samband med amning, oavsett om det har bildats sår eller inte. Då kan man använda skydd för bröstvårtorna som bebisen suger på istället. Bröstvårtan får då en chans att avlastas en stund och får tid att läka och vila. 

 

 

Att känna sig otillräcklig som mamma

De allra flesta mammor känner sig nog otillräckliga och dåliga både en och två gånger under föräldraskapets första år. Och amningen kanske inte fungerar så bra som man från början hade tänkt sig. Men det är nästan inte smärtfritt eller problemfritt för någon mamma. Och det är ju väldigt bra att det finns hjälpmedel att tillgå. Exempel skydd för bröstvårtorna om bebisen har haft fel tag om bröstet när den äter och det har uppstått sår och skador. Man behöver inte känna sig dålig om amningen inte fungerar, ibland fungerar det helt smärtfritt och ibland mindre bra. Båda alternativen är helt okej.

Fler nyheter