Skratta och le med hela munnen

14 juni 2020
jonas olsson

Det finns en sak som smittar något helt otroligt, kanske till och med mer än den coronapandemi som just nu är aktuell i vår omvärld. Det är inte en sjukdom, en bakterie, ett virus eller ens någonting som drabbar oss i negativt avseende. Nej, det som sprider sig snabbast är såklart ett leende och ett skratt. När du ler kommer nästa person att le som i sig orsakar en tredje person att le. Man har till och med lyckats bevisa att hundars belöningssystem aktiveras av att man ler mot dem. Och visst mår man väl mycket bättre av att visa upp ett härligt leende med starka och friska tänder? 

 

Raka vägen mot raka tänder 

Ibland händer det att tänderna hamnat på sniskan och tänderna därför är sneda eller ojämna. Det i sig kan bero på en mängd olika faktorer. Dels kan det bero på hur vi tar hand om våra tänder i vår vardagliga tandhygien, men det kan också bero på faktorer som är svårare att påverka. Till exempel om tänderna har vuxit snett eller om man har varit med om någon olycka där tänderna utsatts för särskild belastning. Då kan man få hjälp med tandreglering som går ut på att tänderna sätts på plats exakt där du vill och ska ha dem! 

 

 

Osynlig tandställning

Tandreglering kan innebära lite olika typer av behandling, beroende på vad syftet är och hur tandläkaren bedömer att det bäst ska åtgärdas. Vanliga behandlingar är till exempel att man sätter in en tandställning. Nuförtiden finns det extremt diskreta tandställningar som är i det närmaste osynliga för blotta ögat. En annan metod är att man sätter in så kallade porslinsfasader, vilket går ut på att man justerar tandens form och färg. Det görs ofta som extra alternativ till tandreglering som fokuserar just på att justera tändernas position.  

Fler nyheter