Naturmedicin som läker

02 februari 2020
patrick_pettersson

Växter har sedan urminnes tider använts inom naturmedicin och har fantastiska egenskaper som hjälper oss människor. Det finns många sorters växter och örter över hela världen som naturfolk har stor respekt för och som används dagligen. Så fortfarande i dessa tider finns det människor som förlitar sig helt på växters läkande egenskaper. Precis som man i Sverige för mycket länge sedan också hade växter som medicin. Det fanns de som var kunniga inom naturmedicin och kunde göra fantastiska läkande avkok som hjälpte till att läka människan. Men nu i Sverige är vi helt beroende av den västerländska sjukvården istället.

 

Ta hand om dig slipp att bli sjuk

Om man blir sjuk vill man gärna uppsöka vården och det är en självklarhet. Men kanske skulle man ta hand om sig så man slapp gå till sjukhuset. Istället försöka leva med en harmoni i kroppen och ta mer hand som sin kropp skulle göra att man blev mindre sjuk. Att äta rätt och motion är det viktigaste man ska göra för att ta hand om sin kropp. Örter finns det gott om i naturen så varför inte ut och plocka. Det går också utmärkt att köpa färdiga örtblandningar som ska blandas med vatten eller örtkapslar.

Plocka örter

Är man osäker på vad man ska plocka för växter och örter i naturen så kan man boka in en örtvandring. Det finns föreningar som anordnar örtvandringar på vår och sommar då det växer som mest. Med en örtvandring är det lättare att hitta det man söker och man får även tips om vad man ska göra med örten. Det smidigaste sättet att ta tillvara på en växt eller ört är att göra ett avkok. Då kokar man upp växten med vatten som får stå och dra i cirka 20 minuter för att sedan drickas som ett te.

Fler nyheter