Italienska smaker

25 november 2019
admin

Att gå på restaurang är så mysigt och speciellt när det är italiensk mat på menyn. Pasta, risotto med härliga smaker som basilika och buffelmozzarella det är en riktig klassiker! Och att få avsluta sin middag med en tiramisu till dessert är verkligen en njutning. En tiramisu är gjord på savoiardikex, espresso och krämig mascarponeost. Den har en touch av marsalavin som gifter sig fantastiskt bra tillsammans med den krämiga fyllningen. En len dessert med smak av kaffe är underbart gott! Tiramisu betyder “pigga upp mig” och det gör denna desserten helt klart.

 

 

Italiensk restaurang i Sverige

 

Måste man åka till Italien för att uppleva italienska smaker? Visst vore det fantastisk att åka till Neapel och äta pizza eller till Rom för att uppleva huvudstadens alla smaker. Men det går också hitta bra restauranger i Sverige som lever upp till den italienska matkulturen. En italiensk restaurang som ligger i Stockholm är https://www.ciaociaoiv.com/ och de erbjuder sina gäster en traditionell italiensk meny. De har den klassiska pizzan, pasta och många goda desserter att välja på som avslutning på middagen. De har också en avhämtningsmeny för den som vill sitta hemma och mysa med god italiensk mat.

 

Pasta

 

Pasta är en maträtt som i princip alla älskar och det är en rätt som går att variera i all oändlighet. Det går att bjuda sina gäster på en vegetarisk pasta med ugnsrostade grönsaker eller en klassisk pasta carbonara med bacon. Men det viktigaste när man äter pasta är ändå att ha en god ost att toppa pastan med. En vanlig ost man gärna har till pasta är parmesan och så finns det en annan ost som heter pecorino. Dessa båda ostar är också utmärkta att använda i sin risotto. Kanske är det dags där hemma att ha en italiensk afton och bjuda dina vänner på en god pasta.

Fler nyheter