I Simrishamn serveras det härlig lunch

31 maj 2021
patrick_pettersson

Varje dag är det samma visa, och det gäller för de flesta människor. Runt lunchtid börjar det kurra i magen och kroppen kräver ny och god näring. Antingen har man med sin lilla lunchlåda, om man har turen att ha ett jobb. Eller så tillagar man något hemma, om man har turen att ha ett hem. 

Det är många människor på vår jord som inte har vare sig hem eller arbete. Men har man det kan man kanske unna sig lyxen att gå på en lunchrestaurang för att äta sin lunch lite då och då. 

Vill man äta lunch i Simrishamn blir det lätt att få något gott i magen. Det är ofta det bjuds på fisk i samhällen som ligger vid havet. Läckerheterna simmar omkring i vattnen utanför och alla som driver restaurang har en möjlighet att köpa färsk och nyfångad fisk. Ta en titt på http://www.rokenbysonesson.se/ så ser du många av havets läckerheter. Det finns en del vassa kockar som siktat in sig på att tillaga måltider värda att njuta av. 

 

 

Mat från grunden

En del lunchrestauranger har riktat in sig på lättare mat, hel- och halvfabrikat, som de värmer upp i en micro och som de sedan serverar sina hungriga besökare. Andra startar snabbmatskedjor och friterar och värmer både mat och tillbehör som serveras i lättvindiga förpackningar att ta med eller äta på plats. Andra satsar på att servera sallad som man plockar ihop själv efter smak och tycke. Det går snabbt och lätt att få i sig mat på de flesta ställen. 

Från början lagades mat från grunden. Utan vara sig fritöser eller halvfabrikat. Det var inte ovanligt att man hade sin egen lilla köksträdgård eller sitt potatis- och grönsaksland. Bärbuskar och fruktträd var också vanligt. Man plockade frukten från träden och gjorde pajer och sylt.

Fler nyheter