Hunger är den bästa kryddan när du äter en hamburgare på Östermalm

07 juni 2022
Mikael_Barani

editorial

Det är när man är som hungrigast som det behövs som minst kryddor för att något ska smaka riktigt gott. De där gångerna då det vattnas i munnen när doften från stekoset från en hamburgare i Östermalm slingrar sig in i munnen… det är då mat verkligen blir en upplevelse.

Det finns en stark poäng i att vi ska arbeta för att förtjäna vår mat. Ett tungt träningspass, en flyttstädning, en lång vandring – det är vid dessa tillfällen som vi får den bästa kryddan till det vi äter.

En kalldusch kryddar

Det är också då vi verkligen kan unna oss något lite extra. Som den där burgaren eller någon annan magisk kombination av fett, kolhydrater och protein. Kroppen liksom slukar allt som man ger den utan några förbehåll.

För om vi är ärliga med oss själva, är det inte så att vi unnar oss lite för mycket av det goda? I varje fall ibland. 
Ser man tillbaka på bilder från 80-talet ser man att vi inte alls hade samma hälsoproblem som idag. Någonstans tappade vi bort balansen när det kommer till att göra allting med måtta, inklusive att göra saker med måtta.

hamburgare Östermalm

Kanske är det en oundviklig del av all den bekvämlighet som vi har omkring oss idag. Det är så enkelt att bara välja det snabba samtidigt som som vi av någon anledning hela tiden får allt mindre tid.

Vi behöver därför åter finna balansen i tillvaron.

Detta inkluderar det här med att utsätta sig för lite lagom obekvämlighet i vardagen. Det finns enkla sätt att göra det på också: ta en kalldusch, testa att fasta intermittent genom att hoppa över frukosten, våga säga vad du tycker. Vägarna är många men toppen är bara en: du kommer att bli mer av dig själv. Dessutom smakar en hamburgare aldrig så gott som när du är dig själv.

Fler nyheter