Handel med kött i Stockholm

25 januari 2021
patrick_pettersson

En av de stora delarna i kosten är kött. Det kan vara kött som tillagas i hela stycken, som en stek eller filé. Det kan också vara kött som skurits i små bitar eller som till och med malts till färs. Med det kan man sedan göra köttbullar, köttfärslimpa, hamburgare, pannbiffar och mycket mer. Det går även att göra korvar av kött. Beroende på vilket kött det är så är smaken olika och det går även att lägga i ostar, kryddor eller något annat som man önskar.

 

Ett stort utbud

Det brukar finnas mycket att välja bland när man går in i en kötthandel i Stockholm. Korvar i massor, kotletter, stora stekar, hackat och malet trängs om vartannat. Det är bara att välja och vraka samtidigt som man kanske också passar på att äta en lättare måltid som hamburgare eller liknande. 

Det är nämligen mycket vanligt att kötthandlare även säljer färdiglagad mat, både varm och kall. Ytterligare ett sätt att kunna ge ett mervärde till sina kunder och kanske locka dem att handla när de ändå är där för att äta.

 

Flera olika tillbehör

I en kötthandel brukar det inte bara finnas kött. Där brukar det också finnas en hel del tillbehör som är goda tillsammans med maten. Vanligt är inläggningar av olika slag. Som exempelvis ostar och såser. Men det brukar även finnas en del vanliga varor som man kan köpa där istället för att gå till en större matvarubutik. Det kan vara mjölk, smör, bröd, grönsaker och frukt. 

På senare år har det blivit vanligare och vanligare med kötthandlare, men det är inte något nytt påhitt. Butiker som satsar på att fokusera på kött har funnits mycket långt tillbaka i historien. Även om de inte hade finesser som kylning av köttet eller alla de tillbehör som finns att välja idag. 

Fler nyheter