Gudstjänst största nöjet i Hudiksvall?

22 oktober 2020
william_eriksson

Undrar hur det egentligen är att bo i Hudiksvall. Långt upp i landet i det vi kallar Norrland. Det är lätt tänka sig att det är kallt, mörkt och kanske också lite ensamt. Frågan är hur kul det egentligen är. Finns det nattklubbar, barer, underhållning och idrott? Finns det någonting annat än gudstjänst i Hudiksvall?  

 

Det finns åtminstone väder i Hudiksvall. Slår man en snabb googling på “Hudiksvall” under Google Nyheter får man upp massor med artiklar om hur mulet, lätt regnigt och ganska kallt det är i Hudiksvall. Fast ärligt talat, vad hade man förväntat sig? Knappast tropisk värme, varma stränder och brunbrända kroppar. Men de tropiska drinkarna kanske kan bli kvar ändå? 

 

Utan att vara någon expert på Hudiksvall kan man ändå ge staden ett par plus. Det ligger trots allt vid kusten. Det innebär att det finns en skärgård. Sådant är alltid trevligt. Åtminstone på sommaren. Absolut inte på vintern. Och absolut inte i Hudiksvall och Norrland.  

 

Staden Gud inte glömmer

Så, vad är egentligen slutsatserna kring Hudiksvall? Hade du kunnat tänka dig att flytta dit? Slå dig ned, bilda familj och ta ett jobb där du jobbar fem dagar i veckan för att sedan sätta dig på Hudiksvalls lokala pub under veckoslutet. Om inte skärgården så lockar så har du ett lokalt elitfotbollslag i grannstaden Sundsvall. Det är alltid trevligt med ett besök på NP3 Arena. Visste du att målvaktslegenden Fredrik Sundfors faktiskt är från Hudiksvall? 

 

 

Nej, det verkar nästan som att Hudiksvalls största behållning är den där gudstjänsten som nämndes inledningsvis. Är du fortfarande intresserad av den? Vem vet, med riktigt stark tro kanske Gud vänder sina blickar till den norrländska kuststaden. Det kanske är dit man ska flytta ändå. Hudiksvall kanske trots allt är staden Gud inte glömmer. Tacka högre makter för det. Och besök deras hemsida: https://www.hoglidenkyrkan.se/

Fler nyheter