Ge dig själv en stor kram

17 december 2019
Mikael_Barani

Det finns en person som vi ofta är orättvist hårda mot här i livet. Detta är någon som vi kan ignorera in i det sista, och ibland till och med straffar vi denna person.

Det sorgligaste är att de flesta av oss känner personen i fråga: Detta handlar nämligen om oss själva. 

Fråga dig själv när du senast gav dig själv full uppmärksamhet. Med ”uppmärksamhet” så menas alltså att du verkligen tog dig tid och lyssnade på dig själv. Lät dig själv känna det du kände och lät tårar och skratt komma fram, utan att döma dig själv.

Aldrig?

Jo, det svaret är nog tyvärr alltför vanligt. Vi driver på oss själva som om vore vi slavdrivare ibland. 
Visst är det bra att sträva efter mål och ställa krav på sig själv. Men man måste komma ihåg att balansera denna inställning till sig själv med lugn, vila och ömhet.

Relationen till oss själva är ju den viktigaste vi har. Vi ska hänga ihop med varandra resten av livet, så se till att du investera långsiktigt i din hälsa och ditt välmående. Ät mat och inte produkter, rör på kroppen och hitta någon form av meditation där du tar dig tid att lyssna på vad du har att säga till dig själv.

Se också till att ta hand om din kropp på bästa sätt. Våra kroppar kommer att göra sitt allra bästa att utföra de order som vi ger den. Så se till att den är i toppform. Behöver du till exempel träffa en tandhygienist Odenplan för att se om du har god munhygien: Ta dig då tid och pengar till att göra det.

Du är helt enkelt värd det allra bästa. Se till att prioritera dig själv i din vardag, för annars tar du förr eller senare slut och kan komma att behöva en lång vila.

Fler nyheter