Gammeldags lyx!

20 oktober 2019
admin

En socker bagare här bor i staden …

Finns det något så genuint ur mysigt som att gå på fik med en dejt eller med en kompis? Särskilt, tycker jag, om det är höst eller vinter. Det finns något så underbart klyschigt och mysigt med värmeljus i glaskoppar, varm choklad med vispgrädde i en förtjusande porslinsmugg, och så det där halvhöga sorlet av människor som har trevligt. Påtår, ja visst! 

Och moderna fik och caféer som helt gjutna i betong, som serverar ingefära juice och raw bollar. Men finns det inte något extra, extra charmigt med ett gammeldags konditori? Jag upplever i alla fall att man känner historiens vingslag när man sitter på ett sådant med en ostfralla eller en marsinpanbakelse. 

Bakelser ja. Det finns minsann inte på de mer ”hippa” och moderna caféerna i stan. Men att sitta och läsa tidningen, med rykande hett kaffe och en napoleonbakelse, det är nog bland det bästa jag vet. Och särskilt om jag får med mig min gammelmormor! Hon berättar gärna om hur det var när hon var ung, på trettiotalet, och gick och fikade med vänninor och söta pojkar. Det var dyrt förstås, men något kunde man unna sig. 

Och det tycker jag att du också ska göra, i dag! Unna dig. Kläneter, Schackrutor, Budapest bakelse … vattnas det inte i munnen? Och så regnar det ute också … Om jag vore du skulle jag skicka i väg det där smset till den där snygga, charmiga som du inte riktigt vet var du står med. Och i stället för att ta en öl på en sunkig krog med pub komplex, föreslår jag att ni söker er tillflykt till ett mysigt bageri och konditori. Till exempel Bageri i Huddinge. Kyssar som smakar vispgrädde och marsipan är faktiskt gott, jag lovar! 

Jag håller tummarna för att du snart får ett JA på sms 🙂 

 

Fler nyheter