Fyll på med livsenergi

25 januari 2020
Mikael_Barani

Ibland känns det nästan överbelastande med alla förväntningar och planer som vi har omkring oss. Vi utsätts för en konstant stress som vi evolutionärt inte är anpassade för – och det märks.
Många av oss mår dåligt i vardagen, vilket kan visa sig på små subtila sätt till en början. Kanske känns livet bara lite trist och grått. Så kan det förstås vara ibland, men känns det som om att du har burit omkring på den känslan ett längre tag så är det viktigt att undersöka vad det beror på.

Ofta kan det visa sig att vi ger alldeles för mycket av oss själva. Att vi helt enkelt tackar ja till saker för att vara andra till lags. Med tiden börjar man själv vittra bort och får slut på energi. 
Det viktigaste i livet är därför att i första hand tänka på sig själv. För om du inte själv mår bra, hur ska du då kunna finnas till hands för andra i din omgivning?

Unna dig därför att vara sätta dig ner ibland. Känn efter hur du andas – djupt ner i magen eller snabba, ytliga andetag mellan hals och bröst?
Känner du några spänningar i kroppen? Gör det ont någonstans?

Ta allt sådant här på allvar, för många bäckar små leder så småningom till ett vattenfall som det är svårt att simma uppför utan att först landa – hårt.

Unna dig själv också saker så som massage, tid i skogen och akupunktur i Stockholm
Öven här gäller många bäckar små, fast här handlar det om att släppa ut frustration och liknande känslor samtidigt som man ger utrymme för ny vita energi att komma in.

Våra kroppar och sinnen är fantastiska och uthålliga, men de tål inte hur mycket som helst.
Ta dig därför tid för återhämtning och reflektion så att du har energi till både med- och motgångar.

Fler nyheter