Ett efterlängtat restaurangbesök

02 januari 2020
patrick_pettersson

En del människor går ofta på restaurang och har det naturligt i sin vardag. Men många kanske inte bor nära restauranger så för dem är ett restaurangbesök en höjdpunkt. Om man bor lite avlägset ute på landsbygden så har man inte lika mycket restauranger att välja på och kanske bjuder hem folk istället på middag vilket också är mysigt. Men när det väl är dags att gå på restaurang så har man oftast höga förväntningar. Ett tips är därför att kolla en restaurangguide på nätet. På så vis har man koll på vad som serveras och andras åsikter om maten, och man slipper onödiga överraskningar.

 

Vegetariska restauranger

Restauranger som satsar på ett vegetarisk kök är verkligen trendigt nu och det växer stadigt. Att komponera en näringsrik och god vegetarisk meny är roligt då man jobbar med mycket färgrika ingredienser. En het trend är att äta så kallad “regnbågsmat”. Det går ut på att äta mat i alla de färger som finns i en regnbåge. En sådan färgrik tallrik är en fröjd för ögat och även kroppen! Vegetarisk restaurang i Stockholm finns det gott om, så varför inte passa på att pröva på en fin vegetarisk tallrik.

 

 

Grönt gör gott

Att äta en vegetarisk kost kan göra underverk för din kropp och är oftast mer miljövänligt än köttbaserad kost. Visste du att det går åt 15 000 liter vatten att producera 1 kg nötkött! Det är en ganska chockerande siffra att så mycket går åt till endast 1 kg. Det är ett så kallat vattenavtryck som har redovisats, och det går att läsa mer om det på exempelvis Världsnaturfondens hemsida för den som vill få mer information. Om man äter vegetariskt är det troligt att man får i sig mer grönsaker och att äta mer grönt hjälper till att hålla dig frisk och fräsch.

Fler nyheter