Doft av nybakat från ett konditori i Huddinge

14 september 2020
patrick_pettersson

Att på morgonen ta cykeln ner till sitt favorit bageri för att köpa med sig något gott hem till frukost. Vad kan väl vara bättre? Ja, det skulle väl vara dofterna som möter upp när man öppnar dörren. Eller känslan av lycka när man får överraska kärleken där hemma med färska frallor och något gott. När man tänker efter är hela erfarenheten underbar och sparas ofta i minnet för framtiden.

De flesta har barndomsminnen när det kommer till kanelbullar och saft eller gräddtårtor som förgyllt födelsedagen. Förr var det ofta hembakat som bjöds. Men idag kan man njuta av lyxen att köpa färskt bröd direkt i bageriet. Bröd bakat med massor av kärlek, bröd som smakar precis som det gjorde när man var liten.

 

Ont om tid för födelsedagsbak

Hur mycke man än skulle önska så finns inte tiden att stå i köket en hel dag och njuta av att skapa underbara kreationer. Men tack vare alla fantastiska konditorer så kan man få exakt det man önskar. Oavsett om det är en gräddtårta fylld med jordgubbar eller en avancerad tårta i många lager. Bara att beställa över disk eller via telefon och sedan hämta på den stora dagen. Enklare kan det inte bli.

 

Vad ska man välja?

Det är faktiskt det enda man behöver göra. Det vill säga välja. Kanske inte så bara när allt kommer till kritan. Så man gör bäst i att bestämma i förväg vilken typ av tårta man vill ha. Ska det vara bottnar av maräng eller sockerkaka? 

Ska det vara gräddtårta eller en tårta dekorerad med marsipan? Kanske man också köper några bullar och kakor att servera vid sidan om. Och varför inte köpa något gott väldoftande bröd till födelsedagsmiddagen? Man kan hitta det mesta på ett Konditori i Huddinge, så det är bara att sätta igång och planera.

Fler nyheter