Det klassiska julbordet

22 oktober 2019
admin

När julen nalkas så är det många som får det där suget i magen efter julmat. Det är alltifrån den klassiska Brantevikssillen till efterrätten Ris a la Malta. Julmusten är även den en återkommande favorit och många springer till affären så fort försäljningen börjar. 

Visst är det gott med all mat och speciellt trevligt är det att avnjuta den på en restaurang. För julen är till för att umgås och vad passar bättre då än att alla får sitta ner tillsammans och njuta av servicen. De flesta företag brukar passa på att bjuda ut sina anställda på restaurang vid årets slut, och då är julbordet ett återkommande alternativ. Restauranger erbjuder många olika rätter så det finns alltid något som passar för var och en.

 

Familjemys med julbord

Man behöver inte själv stå för maten om man inte vill eller hinner med. Det finns många mysiga julbord på restauranger att välja på vid juletider och då kan man bara sitta ner för att njuta. Julborden serveras i olika miljöer, det kan vara på en restaurang i staden eller ute på landsbygden på ett mysigt gästgiveri. Bor man på Österlen så finns det mysigt Julbord i Simrishamn att besöka tillsammans med familjen. Efteråt så kan man ta sig en promenad utmed havet för att låta maten sjunka.

 

 

Julbordets drycker

Den klassiska musten går alltid hem, eller ett glas öl med julkaraktär passar också utmärkt. En annan dryck som var mycket populär förr i tiden är mumma, men den serveras knappast på någon restaurang längre. Mumma blandas samman av portvin, sockerdricka och lageröl eller must går också bra. Om restaurangen inte har det på menyn så kan man fuska och blanda bara öl och julmust. Den populära glöggen som värmer så gott är lättare att få tag i på en restaurang. Den består av varmt vin, de klassiska glöggkryddorna samt russin.

Fler nyheter