Bli kvitt din migrän

26 februari 2021
Mikael_Barani

Det råder inte brist på saker och ting att ha huvudvärk över i dessa dagar. Dock går det alltid att få hjälp om värken skulle vara kronisk och rejäl i formen av migrän. För det är många av oss som besvaras av den där nästan febriga känslan där huvudet pulserar som om det vore en vulkan i väntan på utbrott. Det är inte bara jobbigt, utan kan även vara riktigt hämmande i vardagen.

Finn frihet i sinnet

Ofta kan roten till detta röra sig om spända käkar, eller till och med muskler i nacken och mellan skuldrorna. Med lite behandlingar hemma så kanske du har turen och få allt det där att släppa. Sök på MFR, vilket står för MyoFascial Release och ”huvudvärk/headache” och du kommer att hitta en uppsjö med filmer som kan vara till hjälp.
Naturligtvis uppstår alla de där spänningarna i din kropp av en anledning. Det kan vara allt från vardaglig stress till mer långvariga och djupgående faktorer som gör att du går omkring och spänner dig.

Behöver du träffa någon som är utbildad i att hjälpa till med lindring av migrän kan du enkelt komma i kontakt med läkare för att göra en utvärdering kring din unika problematik: https://www.medelixirclinic.se/services.
Sedan kan du få förslag på vad som kan tänkas fungera för att få ditt liv att bli smärtfritt och därigenom lite enklare.

Som sagt kan dock grundproblematiken i fallet med migrän röra sig om andra faktorer än de rent ytliga symptomen. Kanske kan du även passa på att ta hjälp att prata ut med någon, oavsett om det är en vän eller en professionell terapeut.
På så sätt agerar du långsiktigt och kanske även upptäcker att andra fysiska och psykiska symptom släpper. Du är trots allt värd att leva ett fantastiskt liv, fritt från krämpor och smärtor.

Fler nyheter