Att känna skam

28 oktober 2019
admin

Det är väldigt många i världen idag som mår dåligt. Så också i Sverige så klart. Vi har en ökning bland både barn, unga och vuxna som mår dåligt på olika sätt och det ges ut mer antidepressiv medicin idag än tidigare. Det är också väldigt många människor som känner skam kring sin depression eller att de mår dåligt på något vis. Det är ingen skam som någon människa ska behöva bära på, det räcker väl med att personen i fråga redan mår dåligt som det är? Skammen är inte deras att bära.

 

 

Depression och självmord

 

Väldigt många människor blir hjälpta av en kombination av både medicin och terapi. Att gå i terapi av något slag kan också ses som ganska så skamligt, att man behöver ta hjälp av någon för att må bra. Många tror inte ens på terapi, utan tycker att det är väl bara att rycka upp sig och tänka positivt, så ska man nog må bra sedan. Men så är det ju verkligen inte. Självmordsstatistiken ökar och att då istället kunna gå och få hjälp av någon professionell är väl då ändå en bättre utväg än att välja att avsluta sitt liv?

Kognitiv beteendeterapi

 

Kognitiv beteendeterapi eller KBT som det förkortas ned till, är en metod som fungerar för många när det gäller både depressioner och andra ångestsyndrom, såsom till exempel social ångest och paniksyndrom. Letar man efter en KBT-specialist och bor i södra delen av Sverige så finns det kbt i Malmö men även i andra städer också så klart. Det kan vara en tröst att veta att fler har det som man själv har det och att man inte är konstig på något vis, bara för att man mår dåligt. En psykolog eller kbt-terapeut hjälper dig att lära dig hur du ska ta dig igenom dina svårigheter

Fler nyheter